Azië

Azië

Azie

De levensreisjas

Er hing een jas voor mij klaar groot en leeg mooi blauw.
ik ging op reis. Verzamelde. Mijn jas vulde zich. Nog is er ruimte.
Mijn reis is nog niet ten einde…..

De kimonovorm van mijn “jas” en de draakjes horen bij het Verre Oosten.
De “magische parel” ,die volgens de  Chinese verhalen in de drakenbaard verborgen zit,
kan mij op mijn levensreis goed van pas komen…..
Als de reis klaar is, kan de jas aan en word ik er in begraven.

Tineke.

 

Alsof je een plek bereikt
om je heen kijkt en weet
dat je thuis bent
alsof je dit al kende
voor je het zag
er geweest was
voor je er zou komen
zo thuis

uit thuis,  Kees Spiering.

Dit gedicht is voor mij een goede weergave waarom ik mij op sommige plaatsen onmiddellijk thuis voel. Door reizen ontstaan nieuwe vriendschappen en herinneringen. De kranten zijn meegenomen van reizen die door mijn vrienden en mij gemaakt zijn. Er is gebruik gemaakt van kleding op deze reizen gedragen.
Manja

 

 

Een jurk met een Aziatisch tintje….. Daar wil je wel mee op reis. Voor het model ben ik uitgegaan van
de Japanse kimono die ik bestempeld heb met behulp van houten blokstempels. Ik heb er diverse zakken op genaaid gemaakt van foto’s die gemaakt zijn tijdens onze vakantie naar Singapore, Penang en Langkawi in 2011 + een paar foto’s van werk van Loan Oei (o.a. grafische ontwerpster).  In de zakken zitten allerlei spulletjes die je op reis niet wilt missen!

Marionne

 

 

 

 

Reisjurk

Een nieuw paspoort krijg je op het gemeentehuis en is dan een officieel document waar je nog niets mee hebt. Met alle reizen wordt het steeds meer een stukje van jezelf; met stempels, visa, kreukels en vouwen, soms met vochtplekken. Zo ook de reisjurk: een samenraapsel van lappen vanuit verschillende landen meegebracht en tevens de inhoud van een paspoort, met voor Azië de specifieke vorm: de kimono.

Hanneke