Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika

De schaal met zijn hoole vorm is de tegenhanger van de hoed: bolle vorm. Voor de expositie maakten wij hem extra groot. De felle kleur verwijst naar het kleurrijke van Zuid-Amerika. De “vlaggetjes” zijn Zuidamerikaatjes

Hanneke

 

 

 

 

Hier heeft wij4en ervoor gekozen grote schalen te maken in de hoofdkleur rood. Verschillende indiaanse stammen beschilderden hun lichaam bij speciale gelegenheden met rode en zwarte verf. Mijn schaal heeft een organische uitstraling en is gemaakt van verstevigde wolvilt.

Marionne

 

 

 

 

 

In het Andes gebergte in Zuid-Amerika is weinig begroeiing. Op het gebergte groeien veel korstmossen, die heb ik geprobeerd weer te geven aan de buitenkant van de schaal. Die is gemaakt van vervilte wol. De binnenkant van de schaal is glad zoals de rotsen op grote hoogte en is opgebouwd uit handgeschept papier. De kleuren zijn geïnspireerd door de kleding van de Peruaanse vrouwen.

Manja.

 

 

 

 

 

 

 

De schaalvorm ontstond al viltend over een grote skippybal. De laatste laag had ik gekleurd met ecoline…. een proefje…. Er kwam een “oude emaille schaal uit de kelderkast van mijn moeder” effect te voorschijn. En zo viltte ik 45 sleutels erin mee aan de binnenkant…. Sleutels…. een oude schaal in de kelderkast stof bedekt de inhoud. Je denkt eerst misschien zijn ze nog nodig bewaren…. Maar uiteindelijk zijn het herinneringen.

Tineke